مشاوره پیش از ازدواج

تاریخ: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱
تعداد بازدید: 1379

اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

ازدواج خوب و انتخاب همسر مناسب یکی از بزرگترین تصمیماتی می باشد که بیشتر افراد حداقل یک مرتبه، اتخاذ می کنند. چرا که زمانی که فرد ازدواج می کند، تمامی اهداف زندگی و روابط اجتماعی و خانوادگی فرد، تحت تاثیر قرار می گیرند و دستخوش تغییر می شوند. افرادی که در آستانه این تصمیم گیری بزرگ قرار می گیرند، دچار استرس و اضطراب می­شوند که ممکن است این فشار و استرس مانع از آن شود که شخص بهترین و درست ترین تصمیم خود را بگیرد.

بزرگترین اشتباهی که زنان و مردان جوان در زمان آشنایی و ازدواج خود به آن دچار می­شوند این است که به دلایل رایج و البته کاملا نادرست، از مراجعه برای مشاوره ازدواج پرهیز می کنند. به طور مثال افرادی که آشنایی خانوادگی دارند یا مدتهاست که فرد مورد نظر خود را می شناسند، با این جمله که “من طرف مقابلم را می شناسم” از مراجعه برای مشاوره ازدواج صرف نظر می­کنند.

همواره این نکته را به یاد داشته باشید که قرار نیست مشاور، در مورد انتخاب شما تصمیم گیری کند یا کلاس دیگران­ شناسی برایتان برگزار کند! در نهایت تصمیم گیری با شماست اما قطعا شناختی که شما از خویشاوندان و افراد آشنا دارید متفاوت از شناخت لازم برای سنجش صلاحیت آن فرد برای ازدواج با شماست.

به طور کلی مشاوره پیش از ازدواج، بروز اختلافات اساسی و جدی در آینده را کاهش می­دهد و احتمال طلاق زوجین را در زندگی مشترک آینده کم می‌ کند و به همین علت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است .

 

روند مشاوره قبل از ازدواج چگونه است ؟

مشاوره قبل از ازدواج در قالب جلسات مختلف برگزار می ‌شود. در بعضی از این جلسات، به صورت انفرادی و در سایر جلسات به صورت زوجی حضور پیدا می‌ کنند .در برخی از موارد ممکن است نیاز باشد جلساتی نیز با خانواده­ های دوطرف برگزار شود.

در این جلسات، مشاور می­کوشد تا زیرساخت­های شخصیتی زوجین را بیابد که در بعضی از موارد از تست های مختلف استفاده می کند. این تست ‌ها به منظور آگاهی بیشتر از شخصیت طرفین انجام می‌شود که بهتر است قبل از ازدواج و حتی در دوره نامزدی انجام شود .

پس از انجام تست، مشاور به بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق پاسخ این تست ها می پردازد و طرفین را از ویژگی‌های شخصیتی همچون برونگرایی یا درونگرایی، میزان توافق­ پذیری، میزان مسئولیت ­پذیری و … آگاه می­ سازد و شما را از اختلافاتی که ممکن است در آینده به وجود آید، آگاه می‌سازد و راهکارهایی به شما ارائه می‌دهد تا این اختلافات را به حداقل برسانید.

 

مشاوره پیش از ازدواج چند جلسه است ؟

مشاوره پیش از ازدواج با تعداد جلسات مختلفی برای زوجین تجویز و انجام می‌ شود. اما تعداد آن با توجه به اختلافات و ویژگی ‌های شخصیتی افراد و مشکلاتی که ممکن است در آینده دامن­ گیر زوجین شود بین ۵ تا ۱۰ جلسه متغیر است. البته ممکن است برخی از زوجین به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند.

 

چه زمانی باید به مشاور قبل از ازدواج مراجعه کنیم ؟

ازدواج از اهمیت بسیار زیادی در زندگی افراد برخوردار است. مقوله ازدواج زندگی آینده انسان را شکل می­ دهد و بر روی زندگی طرفین بسیار تاثیر گذار است. پس در انتخاب خود می ­بایست بسیار دقت کنید و در زمان مناسب برای مشاوره پیش از ازدواج مراجعه کنید .

هدف از مشاوره قبل از ازدواج به شناخت دقیق رسیدن از شخصیت طرف مقابل است. پس زمان مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج بسیار حائز اهمیت است. بهترین زمان برای مراجعه به مشاور، پس از خواستگاری و آشنایی دوطرف با یکدیگر است .چرا که اگر زودتر یعنی بلافاصله پس از صحبت کردن برای مشاوره اقدام کنید، کار نادرستی است و اگر دیرتر و پس از آشنایی کامل و یا پس از مراسم نامزدی به مشاور ازدواج مراجعه کنید، به علت وابستگی پیش آمده و روابط عاطفی و احساسی شکل گرفته شده بین دو طرف، ممکن است نتوانید از جلسات مشاوره و صحبت‌ های مشاور استفاده کنید .

 

در مشاوره قبل از ازدواج چه موضوعاتی بررسی می شود ؟

با شرکت در مشاوره قبل از ازدواج در ابتدا آمادگی زوجین برای این تصمیم بزرگ بررسی می‌ شود و همچنین مشخص می­شود که آیا ترس از ازدواج در زوجین وجود دارد یا خیر و … .

سپس مشاور به بررسی ویژگی‌های شخصیتی طرفین و اختلافات بین زوجین می ‌پردازد و طرفین را از این اختلافات آگاه می‌کند و در نهایت چگونگی رویارویی با این مشکلات و اختلافات را به زوجین آموزش می‌ دهد تا از بروز مشکلات حاد و جدی در آینده جلوگیری شود .

 

انواع مشاوره ازدواج کدام اند؟

خوشبختانه شما در شرایط متفاوت و مختلف هم که باشید، می توانید از خدمات مشاوره پیش از ازدواج بهره مند شوید. مشاوره ازدواج در روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی تعدادی از آن ها خواهیم پرداخت.

1 - مشاوره ازدواج حضوری، بهترین نوع مشاوره قبل از ازدواج

بهترین نوع مشاوره ازدواج، مشاوره حضوری است. بسیاری از مواقع پیش آمده است که افراد پس از حضور در یک جلسه مشاوره ازدواج به این نتیجه رسیده ­اند که پیش از این نیاز به یک مشاوره فردی داشته اند.

در مشاوره حضوری ازدواج، زن و مرد به صورت همزمان نزد مشاور می روند و در مورد تصمیم ها، مشکلات و حتی ایده آل ­هایشان صحبت می­کنند. ممکن است در شرایط متفاوت فرد مشاور از شما و فرد موردنظرتان برای ازدواج بخواهد به صورت جداگانه با او صحبت کنید. اگر چنین اتفاقی افتاد جای نگرانی نیست. این مسئله در روند مشاوره ازدواج حضوری، کاملا طبیعی و منطقی است.

2 - مشاوره ازدواج آنلاین، بهترین پاسخ برای بهانه­ نبود وقت کافی!

روش دومی که برای دریافت مشاوره می­ توانید انتخاب کنید، روش مشاوره ازدواج آنلاین است. از نظر کیفیت بررسی، فرقی میان مشاوره به روش آنلاین و دیگر روش ها نیست. قطعا هدف از شکل گیری حالات متفاوت این خدمت رسانی، این است که همه افراد در هر شرایطی به آن دسترسی داشته باشند. حتی در صورتی که خودتان تشخیص می­ دهید به حضور پر رنگ ­تر یک روانشناس یا مشاور خوب نیاز دارید، می توانید از خدماتی که به صورت آنلاین ارائه می شوند، استفاده کنید.

3 - مشاوره ازدواج تلفنی، حرف های سختتان را ناشناس و از دور بزنید!

گاهی اوقات صحبت کردن سخت می شود! پیشنهاد می­کنیم در تمام فرآیند ازدواج و حتی بعد و قبل از آن، به خودتان سخت نگیرید. لطفا تا جای امکان با خودتان مهربان باشید و این مسئله را فراموش نکنید که اگر شما خودتان را دوست نداشته باشید، کمتر کسی برای دوست داشتن شما توانا خواهد بود! بسیاری از افراد حرف زدن در مورد خودشان، اشتباهاتشان و هر نوع درگیری­ های ذهنی برایشان سخت و طاقت فرسا است. با توجه به فرهنگ جامعه­ ما این مورد در زنان بیشتر دیده می ­شود. مشاوره ازدواج تلفنی بهترین انتخاب برای این دسته افراد و تمام کسانی است که امکان مراجعه حضوری به مطب دکتر را ندارند. ممکن است خانم ها به مشاور ازدواج خانم، توجه بیشتری نشان دهند یا انتخاب یک مشاوره ازدواج زن به آن ها کمک کند تا راحت تر باشند. در هر صورت شرایط اولیه را به بهترین شکل ممکن آماده کنید تا راحت حرف­ هایتان را بزنید.

 

سخن آخر

در روند مشاوره ازدواج ممکن است هر نوع احساساتی به شما دست بدهد. پیشنهاد می ­کنیم هیچ دلیلی برای صرف نظر کردن از حضور نزد مشاور قبل از ازدواج نتراشید! قطعا رابطه ­ای که عشق آن منجر به ماندگاری شود، یک رابطه سالم است و تشکیل رابطه سالم بدون شناخت کامل خودتان و شناخت نسبی فرد مورد نظر، ممکن نیست. مراجعه به مشاوره ازدواج و صحبت با روانشناس مجرب و خوب نشان دهنده وجود قطعی یک مشکل نیست. چه بسا تعداد زیادی از زنان و مردان بدون کوچک­ترین مشکلی به مشاوره ازدواج می روند تا هیچ نکته ی قابل توجهی را نادیده نگیرند. پس تحت هیچ شرایطی خجالت نکشید و افکار اشتباهتان در مورد مشاوره را دور بریزید.

معمولاً مراجعه به مشاور درصورتی که هیچ گفتگویی بین افراد صورت نگیرد، مناسب نیست، همانطور که مراجعه به مشاور پس از مدت ها صحبت و برقراری رابطه و ایجاد علاقه بسیار موثر نیست، بنابراین بهترین زمان مراجعه به مشاور وقتی است که فرد آماده باشد و با طرف مقابل صحبت می ­کند.