تاثیر کافئین بر سلامتی و استرس

بیشتر افراد ممکن است تاثیر کافئین بر سلامتی و نیاز بدن به این ماده را جدی نگیرند. اما باید بدانید کافئین یک دارو است، این ماده اغلب در قهوه، چایی و در دوزهای کمتر در شکلات وجود دارد. در حالی که ما با این مواد غذایی رابطهای عاشقانه داریم. اما از میزان کافیئنی که در آنها وجود دارد کاملا بیخبریم و حتی اختلاف نظرهایی نیز وجود دارد. تحقیقات در مورد تاثیر کافئین بر سلامتی موارد متناقضی را بیان میکند. این تحقیقات به ما کمک میکند تا جوانب مثبت و منفی کافئین را بررسی کنیم.
اثرات کافئین بر روی بدن:
شما میتوانید اثرات کافئین را بعد از چند دقیقه مصرف در سیستم بدنی خود احساس کنید. همچنین این اثرات ساعتها در سیستم بدنی شما باقی میماند. عمر تاثیر آن بسته به ویژگیهای یک فرد میتواند دو ساعت تا 12 ساعت باشد. متابولیسم و جذب کافئین از طرق مختلف میتواند در بدن تأثیر بگذارد.
اثرات کافئین بر هورمونها
کافئین میتواند اثرات چندین هورمون را در بدن تغییر دهد. در ادامه به معرفی این هورمونها میپردازیم.
آدنوزین: آدنوزین هورمونی است که به آرام کردن بدن کمک میکند. جذب بیش از حد این هورمون باعث پایین آوردن سطح هوشیاری بدن میشود. کافئین میتواند جذب آدنوزین را کنترل کند. این فرآیند میتواند در کوتاه مدت احساس هوشیاری را افزایش دهد. اما از طرفی در بلند مدت باعث ایجاد مشکلات در خواب میشود، زیرا آدنوزین با آرام کردن بدن به کیفیت خواب کمک میکند.
آدرنالین: کافئین، آدرنالین را به سیستم بدنتان تزریق میکند و باعث افزایش موقت سطح انرژی شما میشود. اما بعد از کاهش سطح آدرنالین شما احساس خستگی و افسردگی میکنید. اگر برای خنثی کردن اثرات خستگی و افسردگی کافئین بیشتری مصرف کنید، آخر روزتان را در حالتی آشفته میگذرانید و ممکن است شب خود را با عصبانیت و پرخوری تمام کنید.
کورتیزول: هورمون کورتیزول همان هورمون استرس است. کافئین میتواند سطح کورتیزول بدن را افزایش دهد. به همین دلیل میتواند منجر به مشکلاتی در سلامتی شود. از افزایش وزن و بدخلقی گرفته تا بیماریهای قلبی و دیابت.
دوپامین: کافئین سطح دوپامین را در سیستم شما افزایش میدهد، و به روشی مشابه آمفتامینها عمل میکند. این فرآیند میتواند در ابتدا احساس خوبی را در شما ایجاد کند. اما بعد از کاهش هورمون دوپامین شما احساس کمبود میکنید. این فرآیند میتواند باعث ایجاد یک وابستگی جسمی شود.