تاثیر خواب بر سلامت روان

تاریخ: ۱۶ آبان ۱۴۰۰
تعداد بازدید: 1437

اگر خواب ناکافی باشد، توانایی درست فکر کردن مختل می‌شود. شواهد نشان داده کمبود خواب به طرق مختلف، از مختل ساختن تشکیل انتقال‌دهنده‌های عصبی گرفته تا اختلال در ارتباط میان سلولها عصبی، تمرکز را به هم می‌زند. در مقابل، داشتن خواب کافی نه تنها با سلامت بهتر مغز و افزایش تمرکز، بلکه با تقویت خلاقیت و حافظه همراه است.

به‌طور خلاصه، داشتن خواب کافی شبانه به طرق مختلف باعث تقویت عملکرد شناختی می‌شود و این موضوع به‌خصوص برای دانش‌آموزان یا بزرگسالانی که در شغل خود به استفاده از منابع ذهنی نیاز دارند، اهمیت دارد.

رابطه بین خواب و سلامت روان :

شکی نیست که خواب نقش مهمی در سلامت جسمی و ذهنی ایفا کند. بی خوابی در کوتاه ‌مدت باعث کج خلقی و احساس خستگی می شود، همچنین می‌تواند پیامدهای سلامتی بلند مدت داشته باشد. کمبود خواب با پیامدهای ناخوشایند سلامتی از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و افسردگی مرتبط است.

برخی شرایط روانی باعث مشکلات خواب می شوند و اختلالات خواب نیز می‌تواند علائم بسیاری از بیماری‌های روانی از جمله افسردگی، اضطراب و اختلال دو قطبی را تشدید کند .

تحقیقات نشان می دهد که رابطه بین خواب و سلامت روان پیچیده است. در حالی که از دیرباز شناخته شده است که خواب نتیجه بسیاری از شرایط روانپزشکی است، اما دیدگاههای اخیر نشان می دهد که خواب همچنین می تواند در پیشرفت و بقاء مشکلات مختلف سلامت روان نقش مهمی داشته باشد.

به عبارت دیگر مشکلات خواب می‌تواند منجر به تغییراتی در سلامت روان شود و شرایط سلامت روانی نیز می‌تواند مشکلات خواب را بدتر کند، همچنین کمبود خواب ممکن است باعث شروع برخی شرایط روانی مشخص شود، اگرچه محققان به طور کامل از دلایل اساسی این امر مطمئن نیستند، اما به خاطر این رابطه دایره‌ای بین الگوهای خواب و حالت ذهنی شما، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید اگر درگیر مشکلات خواب هستید.