بهترین تغذیه برای بیماران سرطانی

طی دوره ی بیماری بیشتر افراد کاهش اشتها و کاهش اختیار دریافت غذا را گزارش می کنند. تغییر حس چشایی و بویایی معمول است و میتواند در بی اشتهایی بیماران سرطانی دخیل باشد. بی اشتهایی ممکن است ناشی از خود بیماری، شیمی درمانی، رادیوتراپی، جراحی سر و گردن باشد. نفرت های چشایی ناشی از شیمی درمانی، هم در بزرگسالان و هم در کودکان گزارش شده است. بیماران همچنین ممکن است افزایش احساس بویایی منجر به حساس شدن نسبت به بوهای غذا و تنفر نسبت به بوهای غیرغذایی از جمله صابون و ادکلن را تجربه نمایند. مداخلات غذایی که باعث بوی غذاها گردد همچون سرو غذا بصورت خنک به جای غذای گرم می تواند مفید باشد.
ارتباط رژیم غذایی با خطر سرطان
با اینکه مکانیسم دقیق ارتباط بین ترکیبات غذایی مختلف و بروز یا مهار بروز سرطان بخوبی مشخص نشده است، اما تغذیه می تواند در هر مرحله از فرآیند سرطان زایی از طریق اثر برمتابولیسم، وضعیت دفاعی و ایمنی میزبان، تکثیر سلولی، افتراق سلولی و رشد تومور نقش داشته باشد. رژیم غذایی حاوی ترکیباتی است که می توانند به عنوان مهار کننده و یا تحریک کننده ی فرآیند سرطان زایی عمل کنند .
رژیم غذایی در طول درمان سرطان
مواد غذایی که مصرف می کنید حتما شامل موارد زیر باشد:
مرغ
ماهی
تخم مرغ
لوبیا
سویا
آجیل
نوشیدن مقدار زیادی مایعات در روز بسیار توصیه می شود.
در آخر : ممکن است عوامل زیادی از جمله عوارض شایع، درتغذیه بیمار دخالت داشته باشد، باید با توجه به همه ی این موارد رژیم غذایی صحیح را برای بیمار در نظر گرفت تا علاوه بر برطرف شدن مشکلات وی، مقاومت بدنی خوبی را با تغذیه بدست آورد.